Sanayi Bakanından Fabrikamıza Ziyaret - Mimsan Grup

Sanayi Bakanımız Fikri IŞIK'tan Termik Santral Babayiğitlerine Ziyaret.

"Sanayi Bakanı Fikri Işık’ı  “Termik Santral Babayiğitleri” pankartı ile karşılayan Mimsan Grup Çalışanları; Bakan Bey'den sanayicilere destek sözü istediler.

Sanayi Bakanı Işık, firma çalışanlarını kırmayarak  kısa bir mola verdi ve çalışanlardan bilgi aldı. Mimsan grup çalışanları, ülkemiz  üreticilerinin,  termik santraller de dahil olmak üzere her türlü ısı cihazını yapma kapasitesi olduğunu söyleyerek yerli üretimin desteklenmesi konusunda Bakandan destek istedi. Mimsan Grup Genel Koordinatörü Ahmet İlhan da, 30 yıldır kazan imalatı yaptıklarını söyleyerek, gerçekleştirdikleri 30 bininci kazan sevkiyatını temsilen Bakan Işık’a bir tablo hediye etti. Sanayi bakanı ise, bir termik santral kazanı olan son sevkiyatları için emekçilere teşekkür ederek, yerli üretime daha fazla destek sözü verdi.

 “30 BİN KAZAN ÜRETTİK”

Genel Koordinatörümüz H. Ahmet İlhan Bakan Fikri Işık’ı uğurladıktan sonra gazetecilere bir açıklama yaptı. Türkiye’de inşaatı devam eden 30 kadar termik santral olduğunu belirten Ahmet İlhan, bu santrallerin yapımında kullanılan malzemelerin çoğunun Türk üreticilerden sağlanabilecekken dışardan temin edildiğini söyledi. İlhan, “sadece termik santral yapımında kullanılan malzemeler ve ekipmanlardan dolayı yurtdışına giden,  yıllık 5 milyar liraya yakın paranın yurt içinde tutulmasını mümkün görmekteyiz” dedi.  Biz bu yıl; Mimsan Grup olarak  30 bininci kazanımızı üretip teslim ettik. Son ürettiğimiz kazan da bir termik santral kazanı. Türk üreticileri bu imalatları yapacak imkan ve kabiliyete sahiptir “ dedi.  

“BABAYİĞİT BAKANIMIZDAN BEKLİYORUZ”

Mimsan Grup Genel Koordinatörü Ahmet İlhan, bu yıl firma olarak 30’uncu yılını kutladıklarını, yurtdışına da birçok önemli proje için kazan ürettiklerini belirterek şunları ekledi: “Hükümetin yapacağı şey, termik santrallerde  lisans ya da teşvik belgesi  verirken yerli katkı, oranı aramaktır. Günümüzde yerli otomobil babayiğitlerinin aranılmasını destekliyoruz. Ancak, pek çok sektörde bu yerli üretim seferberliğine ihtiyaç vardır. Biz de termik santral babayiğitleri olarak fark edilmeyi ve takdir edilmeyi bekliyoruz.”

“SAVUNMA SANAYİNDEN ÖNEMSİZ DEĞİLİZ”

Türkiye’de termik santral inşa eden yabancı firmaların ekipmanların ve makine parkurunun neredeyse tamamını geldikleri ülkelerden getirdiklerini, Ak Parti hükümetinin savunma sanayinde aldığı önlemlerle, yerli katkı oranını artırma konusunda başarılı olduğunu, benzer uygulamaların enerji sektöründe de mümkün olduğunu söyledi. İlhan, “Enerji güvenliği ile ülke güvenliğinin birlikte ele alınma zarureti oluşmuştur” dedi.

“100 YILLIK KÖMÜRÜMÜZ VAR”

İlhan, “Ülkemizde termik santrallerde kullanılacak kalitede 100 yıllık kömür rezervi bulunuyor. Tamamen dışardan ithal edilen Doğalgaz’a bağımlı olarak yaşamaktansa termik santral yapımının yaygınlaştırılması gerekiyor. Şu anda doğalgazı Rusya’dan maalesef pahalı fiyata alıyoruz” dedi.

 

21 Ekim 2015 Çarşamba

« Tüm Haberler