Walldens Yoğuşmalı Kazan - Mimsan Grup

Mimsan’ın Ürün Yelpazesindeki Tasarruflu Ürünler Genişliyor…

Merkezi ısıtma sistemlerinde Türkiye pazarında lider konumda olan MİMSAN, 2012 yılında ürün gamına eklemiş olduğu iki farklı yer tipi yoğuşmalı kazan modeli ile gücünü kanıtlamıştır.

2013 yılı ilk çeyreğinde piyasaya sunmayı planladığımız duvar tipi yoğuşmalı kazanlarımızdan 115 kW modellerimiz satışa hazır hale gelmiştir. 42 kW, 50 kW ve 70 kW modelleri ikinci çeyrekte satışa sunulacaktır.

Ürün Özellikleri ;

MİMSAN Walldens Yoğuşmalı Kazanlar, su buharındaki gizli ısının çok yüksek bir bölümünü ısıtma sistemine aktararak su buharından yoğuşma sağlayan, özel tasarlanmış yüksek verimli ısı eşanjörüne sahiptir. Gizli ısının geri kazanımını sağlayan bu eşanjör sayesinde, düşük yakıt tüketimi ile verim % 108.4 ‘e ulaşır. Çok düşük sıcaklıkta atılan baca gazı sayesinde, baca gazı içerisindeki CO (karbon monoksit) ve Nox (azot oksit) emisyonları çok düşüktür. Bu özellikleri ile Walldens yoğuşmalı kazanlar çevre dostu çözümler sunmaktadır.

Walldens serisi duvar tipi yoğuşmalı kazanlar paslanmaz çelikten imal edildiğinden yüksek verimli ısı eşanjörlerine sahiptir. MİMSAN, bu yüksek kaliteli malzemeyi kullanarak sadece güvenilir bir kazan olmakla kalmayıp, servis ve bakım giderlerini de en aza indirgemektedir. Walldens serisi yoğuşmalı kazanların bir özelliği de, ısı ihtiyacına göre en az yakıtı harcayarak sessiz çalışması ve 1:4 modülasyona sahip özel brülör yapısı ile yüksek verim sağlamasıdır.

Isıtma tesisatı hesaplamalarında kapasite seçimi yapılırken o şehrin en soğuk günü esas alınarak ısı kaybı hesabı yapılmakta, dolayısıyla başlangıçta en soğuk güne göre tasarlanmış bir ısı kaybı ve buna göre bir kazan seçimi ortaya çıkmaktadır. Hesaba katılan bu en soğuk gün, yıl boyunca bazen birkaç gün yaşanmakta bazense hiç yaşanmamaktadır. Ayrıca, kazan seçimi yapılırken emniyet katsayısının yüksek tutulması, kapasitelerin yüksek seçilmesine neden olmaktadır. Emniyet katsayısı belirlendikten sonra ortaya çıkan kazan kapasitesi firmalar tarafından belirlenirken, o kapasiteye yakın en büyük değere bakıldığında kapasite daha da yukarıya çıkmaktadır.

Bundan dolayı seçilen kazan radyatör, pompa, genleşme tankı, hidrofor gibi cihazların tümü yüksek kapasitede seçilmiş olmaktadır. Kapasite yüksek seçildiğinde kazan ömrü boyunca hep düşük yüklerde çalıştırılacaktır. Düşük yüklerde çalıştırma ise cihazın düşük verimle çalıştırılması anlamına gelmektedir. Sonuç olarak bu şekilde seçilmiş bir kazan yıllar boyu düşük verimle çalışarak enerji kaybına neden olmaktadır. Özellikle mevsim geçişlerinde ısı ihtiyacı kazan kapasitesinin %20 - 25’i civarında olabilmektedir. Ancak bu mevsimlerde de konfor açısından kazanın az da olsa çalışması gerekmektedir. Kaskad sistemler binanın ihtiyacı olan kapasitede tek kazan kullanmak yerine paralel çalıştırılabilen eşit kapasiteli duvar tipi kazanlar esasına dayanmaktadır. Walldens kaskad sistemler, binalardaki kazan sisteminin ihtiyaca göre optimum düzeyde çalışmasını sağlayarak enerji ekonomisi sağlarlar. Walldens kaskad sistemleri, kurulum yapan servis/teknik uzmanların tespit ve istekleri dikkate alınarak işbirliği çerçevesinde geliştirilerek tasarlanmıştır. Tüm modellerle eşleşen kaskad sistemlerimizin; hidrolik kitler, gaz bağlantıları, baca kolektörleri, denge kabıya da plakalı eşanjörler gibi gerekli komponentler sayesinde kurulum ve bakımları çok kolaydır. 

İhtiyaçlarınıza uygun doğru komponentlerin seçimi için MİMSAN ile iletişime geçebilirsiniz.

4 Mart 2013 Pazartesi

« Tüm Haberler