Yerli Termik Santral Projesi - Mimsan Grup

Sanayi Bakanından Termik Santral Babayiğitlerine Teşekkür.

Kısa adı MİAD olan Malatyalı İş Adamları Derneği 1 Mart Pazar günü Sanayi Bakanını Ağırladı. Wynydam Güneşli Otelde yapılan kahvaltılı toplantının onur konuğu Sanayi Bakanı Sayın Fikri IŞIK idi.  Mimsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İLHAN, bu toplantıda “Yerli Termik Santral Projelerini” anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Enver İLHAN, Sanayi Bakanına TUBİTAK desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Termik Santral Yapım Teknolojisini" elde etmemiz noktasında TUBİTAK ile yaptığımız işbirliğini önemsiyoruz” dedi.

Şu anda endüstri tesislerinin enerji maliyetini %50 azaltacak kömür yakma teknolojilerini geliştirdiklerini anlatarak, 50 MW’a kadar kazan dairelerini kurabilecek teknolojiye sahip olduklarını söyledi.

Ülkemizde yerli teknoloji ile yapılmış, ilk ve tek Biokütle Santrallerini yapan bir firma olduklarını anlatarak, tecrübeli ve idealist ekibi ile gurur duyduğunu anlattı.

MİAD yönetim kurulu başkanı Yunus AKTAŞ ise, Bakan Bey’in sanayicinin dertleri ile dertlenmesinden memnun olduklarını ifade ederek, Malatya’lı sanayici ve işadamlarının Türkiye sevdalısı olarak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerini anlattı.

Sanayi Bakanımız; Sayın Fikri IŞIK; AR-GE’nin ülkenin bundan sonraki geleceğinin en temel stratejisi olduğundan bahisle, Mimsan’ın, Yerli Termik Santral yapımı konusundaki çalışmalarından dolayı tebrik ederek daha fazla desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Başarı için, yönetimde istikrarın en önemli unsur olduğunu ifade ederek, koalisyon dönemlerinin ülkeye çok zaman kaybettirdiğini ifade etti. 

Sanayi Bakanlığının TÜBİTAK ve diğer destekleyici kurumlar aracılığı ile daha fazla AR-GE desteği vermeye hazır olduğunu anlatarak, Ülkemizin Mimsan gibi firmalara daha çok ihtiyacı olduğunu ve daha büyük başarılar beklediğini ifade etti.  

1 Mart 2015 Pazar

« Tüm Haberler